Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času (v 12 urah)

Katere voki-tokije uporablja vojska?

2024-02-01

Voki-tokiji so prenosne ročne naprave, ki omogočajo dvosmerno radijsko komunikacijo na kratkih razdaljah. Civilisti jih pogosto uporabljajo za različne namene, kot so rekreacija, posel ali izredne razmere. Kaj pa vojska? Katere voki-tokije uporabljajo in v čem se razlikujejo od civilnih?

Vojska uporablja različne voki-tokije, odvisno od veje in posebne naloge. Vojaški voki-tokiji so znani tudi kot taktični radijski sprejemniki, ki so posebej zasnovani za boj in druge operativne situacije. Te naprave so izdelane v skladu s strogimi vojaškimi specifikacijami in standardi, kar zagotavlja, da lahko prenesejo ekstremne temperature, vlago, prah in razgiban teren. Imajo tudi napredne lastnosti in funkcije, ki izboljšujejo komunikacijo in varnost vojaškega osebja.

walkie talkies for military

Nekatere skupne lastnosti in funkcije vojaških voki-tokijev so:

- Frekvenčni skoki:To je tehnika, ki radiu omogoča preklapljanje med različnimi frekvencami po naključnem ali vnaprej določenem vzorcu, da se prepreči motenje, prestrezanje ali zaznavanje s strani sovražnika. Frekvenčni skoki prav tako povečajo obseg in jasnost komunikacije, saj zmanjšajo motnje in hrup iz drugih virov.

- Šifriranje:To je postopek, ki kodira radijski signal s pomočjo skrivne kode ali algoritma, da prepreči nepooblaščen dostop ali prisluškovanje sovražniku. Šifriranje zagotavlja tudi zaupnost in celovitost komunikacije, saj preprečuje spreminjanje ali manipulacijo sporočila.

- GPS:To je funkcija, ki radiu omogoča sprejemanje in oddajanje informacij o lokaciji uporabnika ali cilja s pomočjo satelitov Global Positioning System (GPS). GPS omogoča tudi navigacijo in koordinacijo vojaških sil, saj zagotavlja smer in razdaljo do cilja oziroma sovražnika.

- Prenos podatkov:To je funkcija, ki radiu omogoča pošiljanje in prejemanje podatkov, kot so besedilo, slike ali video, z uporabo radijskih valov ali interneta. Prenos podatkov krepi tudi zavedanje o razmerah in inteligenco vojaškega osebja, saj zagotavlja informacije in povratne informacije v realnem času o bojišču ali sovražniku.


Nekateri priljubljeni modeli vojaških voki-tokijev so:

- AN/PRC-148:To je večpasovni, večmodni in večnamenski radio, ki ga uporabljajo vojska, mornarica, letalstvo in marinci Združenih držav. Deluje v frekvenčnem območju od 30 MHz do 512 MHz in podpira različne valovne oblike, kot so SINCGARS, SATCOM in TACSAT. Ima tudi GPS, funkcijo za pošiljanje besedilnih sporočil in šifriranje. Je ena najbolj razširjenih radijskih postaj v vojski, saj je združljiva s številnimi drugimi radijskimi napravami in sistemi.

military radio

- AN/PRC-152:To je še en večpasovni, večmodni in večnamenski radio, ki ga uporabljajo vojska, mornarica, letalstvo in marinci Združenih držav. Deluje v frekvenčnem območju od 30 MHz do 512 MHz in podpira različne valovne oblike, kot so SINCGARS, SATCOM in TACSAT. Ima tudi GPS, funkcijo za pošiljanje besedilnih sporočil in šifriranje. Podoben je AN/PRC-148, vendar ima večji zaslon in daljšo življenjsko dobo baterije.

walkie talkies for military

- AN/PRC-117F:To je večpasovni, večmodni in večnamenski radio, ki ga uporabljajo vojska, mornarica, letalstvo in marinci Združenih držav. Deluje v frekvenčnem območju od 30 MHz do 2 GHz in podpira različne valovne oblike, kot so SINCGARS, SATCOM, TACSAT in HAVEQUICK. Ima tudi GPS, prenos podatkov in funkcijo šifriranja. Je ena najnaprednejših radijskih postaj v vojski, saj lahko zagotavlja hitro in zmogljivo komunikacijo.

military radio

- AN/PRC-138:To je enopasovni, enonačinski in enofunkcijski radio, ki ga uporabljajo vojska, mornarica, letalstvo in marinci Združenih držav. Deluje v frekvenčnem območju od 1,6 MHz do 60 MHz in podpira samo HF valovno obliko. Ima tudi funkcijo frekvenčnega skoka in šifriranja. Je ena najbolj zanesljivih radijskih postaj v vojski, saj lahko zagotavlja komunikacijo na velike razdalje in nizko moč.

walkie talkies for military

- AN/PRC-150:To je enopasovni, enonačinski in enofunkcijski radio, ki ga uporabljajo vojska, mornarica, letalstvo in marinci Združenih držav. Deluje v frekvenčnem območju od 1,6 MHz do 60 MHz in podpira samo HF valovno obliko. Ima tudi funkcijo frekvenčnega skoka in šifriranja. Podoben je AN/PRC-138, vendar ima večji zaslon in daljšo življenjsko dobo baterije.

military radio

To je nekaj voki-tokijev, ki jih uporablja vojska, vendar niso edini. Obstaja veliko drugih modelov in vrst radijskih postaj, ki jih vojska uporablja, odvisno od situacije in zahtev. Vojaške radijske postaje se nenehno razvijajo in izboljšujejo, saj se spreminjajo tehnologija in grožnje.

Upam, da vam je bil ta članek všeč in ste izvedeli nekaj novega o voki-tokijih in vojski. Če imate kakršna koli vprašanja ali komentarje, jih pustite spodaj. Hvala za branje!

Podobni izdelki