Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času (v 12 urah)

Kdo izdeluje radie Motorola?

2024-02-01

Motorola je znana blagovna znamka na področju komunikacij, predvsem po radijskih sprejemnikih. Radijski sprejemniki Motorola se pogosto uporabljajo v različnih panogah, kot so javna varnost, transport in proizvodnja. Ponujajo visokokakovostno glasovno in podatkovno komunikacijo z naprednimi funkcijami, kot so GPS, Bluetooth, šifriranje itd. Kdo pa proizvaja radie Motorola? In kako je Motorola postala vodilna v radijski tehnologiji?

Zgodovino radijskih postaj Motorola sega v leto 1928, ko sta dva brata, Paul in Joseph Galvin, ustanovila podjetje z imenom Galvin Manufacturing Corporation v Chicagu, Illinois. Podjetje je sprva proizvajalo eliminatorje baterij, ki so omogočali, da so radijski sprejemniki delovali na gospodinjsko elektriko namesto na baterije. Leta 1930 je podjetje predstavilo svoj prvi avtoradio, imenovan Motorola, kar je bila kombinacija besed"motor"in"vitrola". Ime Motorola je kmalu postalo blagovna znamka podjetja, podjetje pa se je leta 1947 preimenovalo v Motorola, Inc.

Motorola radios

Motorola je bila eden od pionirjev v radijski tehnologiji in je na tem področju prispevala veliko inovacij in prispevkov. Na primer, Motorola je leta 1940 izdelala prvi ročni dvosmerni radio, imenovan Handie-Talkie, ki ga je med drugo svetovno vojno uporabljala ameriška vojska. Motorola je leta 1983 proizvedla tudi prvi komercialni prenosni mobilni telefon, imenovan DynaTAC, ki je revolucioniral industrijo mobilnih komunikacij. Motorola je leta 2007 razvila tudi prvi digitalni radijski sistem, imenovan MOTOTRBO, ki je izboljšal glasovne in podatkovne zmogljivosti radia.

Motorola MOTOTRBO

Danes radijske sprejemnike Motorola izdeluje Motorola Solutions, podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2011, ko se je Motorola, Inc. razdelila na dve neodvisni podjetji: Motorola Mobility in Motorola Solutions. Motorola Mobility se je osredotočala na potrošniško elektroniko, kot so pametni telefoni in tablični računalniki, kasneje pa jo je leta 2012 prevzel Google, leta 2014 pa Lenovo. Motorola Solutions se je osredotočala na profesionalno in komercialno komunikacijo, kot so radii, sistemi in storitve. Motorola Solutions je pravni naslednik družbe Motorola, Inc. in ima v lasti blagovno znamko in blagovno znamko Motorola.

Motorola Solutions

Motorola Solutions ima sedež v Schaumburgu v Illinoisu in deluje v več kot 100 državah. Zaposluje več kot 17.000 ljudi in ima letni prihodek več kot 7 milijard dolarjev. Je vodilni na trgu dvosmernih radijskih sprejemnikov in ima široko paleto izdelkov, kot so prenosni radijski sprejemniki, mobilni radijski sprejemniki, repetitorji, bazne postaje in dodatki. Ima tudi različne rešitve, kot so IP Site Connect, Capacity Plus, Linked Capacity Plus in WAVE, ki razširjajo glasovne in podatkovne zmogljivosti radia. Zagotavlja tudi storitve, kot so namestitev, vzdrževanje, popravila in usposabljanje, ki podpirajo potrebe strank.

Radijske sprejemnike Motorola izdeluje Motorola Solutions, podjetje z dolgo in bogato zgodovino inovacij in odličnosti v radijski tehnologiji. Radijskim sprejemnikom Motorola zaupajo in jih spoštujejo številne stranke, od agencij za javno varnost, transportnih podjetij do proizvodnih obratov. Radijski sprejemniki Motorola so zasnovani tako, da zagotavljajo zanesljivo in učinkovito komunikacijo v vsaki situaciji in okolju. Radijski sprejemniki Motorola niso samo radijski sprejemniki, so rešitve.

Upam, da vam je bil ta članek všeč in ste izvedeli nekaj novega o radijskih sprejemnikih Motorola in o tem, kdo jih izdeluje. Če imate kakršna koli vprašanja ali komentarje, jih pustite spodaj. Hvala za branje!

Podobni izdelki